Vi bygger om till ett bättre showroom under hösten och har under tiden reducerat antal instrument för visning. Ring för kontroll innan besök 0700-916191.

Frågor?
+46 (0) 700 91 61 91

0Item(s)

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

3. Märke – vad ska man tänka på?

På den svenska marknaden finns de ca 10 st olika digitalpianofabrikat representerade, och ännu fler för keyboards och syntar. Med detta stora urval så får man börja att filtrera ned antalet till ett hanterbart antal modeller. Här kan ju Internet vara ett viktigt verktyg. Sök på leverantörernas hemsidor och de forum som finns på nätet. Det bästa är att testa på att provspela instrumenten, om möjligheten finns givetvis!

De olika tillverkarna profilerar sig med olika fokus beroende på budskap och målgrupp. Om vi tittar på de med längst erfarenhet så sticker Yamaha, Kawai och Roland ut. Alla tre är japanska märken med många års erfarenhet. Yamaha och Kawai har tillverkat akustiska pianon och flyglar sedan början på 1900-talet och fortsätter att bygga dessa med hög kvalitet. Med den kunskapen som bas har man alla förutsättningar för att tillverka digitalpianon som är så realistiska som möjligt utan en massa ”whistles and bells”. Roland, å andra sidan har en gedigen erfarenhet inom elektronikutveckling och når sin publik med fantastiska app-baserade produkter med de senaste innovationerna för att underlätta pianospelandet. 

Korg, med bakgrund från syntar, samt Casio, en snabbt växande aktör, tillverkar prisaggresiva alternativ för konsumenten. Därtill har Casio i ett samarbete med Bechstein tagit sina Celviano Grand Hybrid till det högre marknadssegmentet. En ny aktör på marknaden är det italienska märket Dexibell som bildades när medarbetarna på den gamla Rolandfabriken i Italien tog över och byggde ett nytt instrument baserat på flera års erfarenhet av Roland tillverkning. 

För att knyta ihop säcken så kommer vi igen tillbaka till frågan; vad skall man välja? Det finns inte något entydigt svar på detta, då det handlar om helhetskänslan vid en provspelning. Man bör prova så många olika märken som möjligt. Om man är ute efter ett instrument med pianofokus så måste man prova Yamaha och Kawai, men det finns inga garantier för att man faller för dessa utan man kanske hittar något helt annat. I vilket fall som helst, så finns vi här för att i största möjliga mån hjälpa er på vägen i vår butik i Stockholm.
Varmt välkommen!

×

There are no products in my compare list.