Vi har börjat att flytta in i vår nyrenoverade butik. Utbudet för provspelning är mycket begränsat. För info var vänlig ring 0700-916191 innan besök.

Frågor?
+46 (0) 700 91 61 91

0Item(s)

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

4. Ljud

En av de absolut viktigaste faktorerna vid valet av ett digitalt piano; är att du gillar det du hör. Vi har alla en egen föreställning om hur ett piano skall låta. Tittar man rent historiskt på det så är man rimligen överens om att det ljud som produceras från en Steinway & Sons flygel är en förebild, och ett ljud som många försöker efterlikna.
Men det behöver inte betyda att det är rätt klang för dig, därför är det klokt att lyssna igenom olika fabrikat och modeller. 

Det är två faktorer som man ska vara uppmärksam på: 

För det första så är valet av modell av största vikt. Det ljud du hör när du spelar är det ljud som den förstärkare och högtalare som sitter i instrumentet kan återge. Det betyder att i ett ”billigt” instrument kan du höra en fin klang när du lyssnar i ett par bra hörlurar, men ljudet ut genom högtalarna låter mycket sämre. Väljer du en dyrare modell med bra förstärkare och högtalare; så förvandlas spelandet till en njutning. 

För det andra, så är klangen du hör olika beroende på märke. Till exempel om du spelar på ett Kawai eller Yamaha digitalpiano, så är ljudet samplat från respektive märke eftersom det är bara dessa två fabrikat som tillverkar både akustiska instrument samt digitalpianon. Det blir skillnad om du spelar på Casio, Roland eller Dexibell, som inte har någon egen akustisk tillverkning. De klanger som du hör är blandningar av sampling av olika fabrikat inspelade av tredjepart-företag och en modellingteknik (datorgenererat). 

I slutändan är det DITT avgörande som är viktigast; vad DU tycker om och det som bäst passar DINA behov!

×