Vi bygger om till ett bättre showroom under hösten och har under tiden reducerat antal instrument för visning. Ring för kontroll innan besök 0700-916191.

Frågor?
+46 (0) 700 91 61 91

0Item(s)

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

7. HÖGTALARE

Som du kanske redan har läst under kapitel 4. (Ljud), så är det inte högtalarna som avgör om ljudet i ditt digitalpiano uppfattas bra eller dåligt. Högtalarna förmedlar ditt spelintryck alltefter hur högt de kan spela, samt antal och placering på instrumentet. Olika tillverkare har sina tankar och idéer om hur och var högtalare skall placeras för en optimal upplevelse. De kan peka nedåt, uppåt, från dig och mot dig. Eller kanske en kombination av detta? Det finns inget facit utan det är DIN spelupplevelse för det realistiska ljudet som gäller

Vilken effekt (Watt) har du behov av? Vi rekommenderar att om pianot ska stå i ett rum i en lägenhet så brukar 12-20W vara tillräckligt. Har man en större lokal så bör man sikta på+20W. Många instrument har lägre effekt än 12W men fungerar alldeles utmärkt i ett mindre rum eller när man spelar mycket med hörlurar. Var också uppmärksam på att ljudet låter olika i olika miljöer t.ex. i en butik jämfört mot hemma.

Poängen är alltså att ljudet ur högtalarna är bara en del, om så även en viktig del i helhetsupplevelsen som du skall värdera, tillsammans anslag, utseende och givetvis pris.

×

There are no products in my compare list.