Vi jämför Yamahas YDP-144 och Casios AP-270. Om man främst fokuserar på att få fingrarna till ett digitalt piano med 88 viktade tangenter som också har bra pianoljud, är en av dessa modeller ett riktigt bra val. Och då skadar det inte att pianon är trevliga att titta på. Så om det är något som tilltalar dig, skulle ett av dessa instrument förmodligen vara ett klokt val.

Ljud:

Yamaha YDP-144 erbjuder en upplevelse som kan jämföras med en flygel. YDP-144 kommer med sampling av Yamahas flaggskeppsflygel, som är deras CFX-konsertflygel, vilken som ger en sprudlande diskant och kraftfull resonansbas. CFX spelades av vinnaren av den prestigefyllda internationella Chopin-tävlingen 2010 och har sedan dess erkänts som en av de bästa konsertflygarna i modern tid.

Casio AP-270 använder Casios AiR-ljudkällljud, som innehåller två vackra nya stereo flygelljud. De två pianoljuden kommer till liv med realistisk dämpad resonans som återger hela instrumentets resonans och inte bara strängarna. En av pianosamplingarna är ett New York-flygelsampling som skiljer sig från de klassiska pianoljuden med ett modernare ljud.

Tangenter:

Yamaha YDP-144 levereras med Yamahas Graded Hammer Standard (GHS) tangentmekanik som återger känslan av ett akustiskt piano, allt från den tunga känslan av de nedre registren till de lättare tangenterna på de övre oktaverna.

 

Casio AP-270 erbjuder Casios Tri-Sensor II Scaled Hammer Action-pianotangenter som återger de akustiska tangenterna. Tangenternas yta är gjord av gjord ebenholts- och elfenbenstruktur. Det är möjligt att justera beröringskänsligheten som gör att pianot kan användas för flera olika musikstilar.

Utseende:

Yamaha YDP-144 kan fås i tre olika färger: Rosenträ, Svart och Vitt. Konstruktionen är lätt och elegant, vilket främst beror på instrumentets låga höjd och det faktum att det inte har några ben, så den övre delen nästan svävar.


Casio AP-270
finns i två olika färger: Svart och Vitt. AP-270 är kompakt och kommer i en elegant kabinett som tar några av designdetaljerna från det akustiska pianot.

En unik funktion:

Som en unik egenskap har Casios AP-270 trästruktur på tangenterna.

Det vill säga i både de vita och svarta tangenterna har de skurna spår i form av träårer. Det är något man inte hittar på andra produkter och är en mycket unik egenskap från Casio.

Specifikationer för de jämförda modellerna:

ModellYamaha YDP-144Casio AP-270
Ljud CFX AiR
Keyboard GHS
Matt svarta tangenter
88 gradvist
viktade
tangenter, triple
sensor
Högtalarsystem 8 W x 2

2 högtalare:
12 cm x 2
20 W x 2

4 högtalare:
12 cm x 2
5 cm x 2
Bluetooth Nej Nej
Polyphony 192 192
Intonation Nej Ja (men
förutbestämt)
Antal ljud 10 18
Display Nej Nej
Vikt 38 kg 45 kg